ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

Кольорова капуста запечена з курячим філе та сиром

 

 


Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Куряче філе

400

390

Кольорова капуста

450

430

Молоко

200

200

Яйця

120

120

Панірувальні сухарі

25

25

Сир твердий

200

200

Масло рослинне

25

25

Сіль, перець

За смаком

За смаком

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.


Послідовність приготування.

Капусту вимити і розібрати на суцвіття; Залити  кипятком, залишити на 3-5 хв. Злити воду, обсушити  капусту.

Куряче філе помити, обсушити, нарізати на шматки вагою 30 г

В форму для запікання налити масло рослинне, змастити дно і стінки форми. Посипати панірувальними сухарями.

Викласти шматки  мяса, посолити і поперчити за смаком.

 На верх мяса викласти капусту, посолити і поперчити за смаком.

Для заливки в мисці змішати  яйця, додати сіль та перець, перемішати.

Влити молоко, добре  перемішати.

В яєчно-молочну суміш додати більше половини натертого сиру,  перемішати.  Готову суміш вилити на курку з капустою.

Зверху посипати натертим сиром, який залишився. Запікати страву при температурі  180 градусів 30 хв.

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

 

Картопля фарширована грибами

 

 

 

Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Картопля

1200

1000

Печериці

400

400

Цибуля

100

100

Сир твердий

150

150

Сметана

200

200

Сіль, перець

За смаком

За смаком

 

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.

 

 

 

 

 

 

 

Послідовність приготування

 

Велику картоплю помити, залити окропом, посолити та відварити до напівготовності  очистити, розрізати навпіл, за допомогою чайної ложки вийняти середину.

Гриби свіжі (печериці)- помитивідварити 3-5хв , відвар злити, охолодити, нарізати мілким кубиком, обсмажити.

Цибулю почистити, помити, нарізати мілким кубиком, спасерувати. В сотейнику   зєднати  гриби з пасерованою цибулею, додати сметану. Довести масу до кипіння, додати сіль, перець за смаком, охолодити. В готову масу додати половину натертого сиру, перемішати.  Нафарширувати  картоплю. Деко змастити рослинною олією, викласти картоплю, запікати  в жаровій шафі, при t-180°C. 20 хв.

За 5 хв. до кінця посипати натертим  сиром

 

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка, картопля зберегла форму.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.

 

 

 


 

ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

 

Картопля запечена «Сюрприз»

 

 


Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Картопля

600

400

Яйця перепелині

5 шт.

5 шт.

Сир твердий

50

50

Сіль, перець

За смаком

За смаком

 

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів

 

 

 

 

Послідовність приготування

Велику картоплю помити, залити окропом, посолити та відварити до напівготовності  очистити, розрізати навпіл, за допомогою чайної ложки вийняти середину.

 Вбити  всередину перепелині яйця, посолити  і поперчити за смаком. Сир натерти на дрібній тертці і посипати  зверху картоплю,  Деко змастити рослинною олією, викласти картоплю, запікати  в жаровій шафі, при t-180°C 20 хв.

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка, картопля зберегла форму.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу