Доброго ранку, шановні учні. Тема нашого уроку: "Приготування страв з макаронних виробів, круп, бобових."


Інструкційно-технологічна карта

Зрази манні, фаршировані цибулею та яйцями


№ п/п

Найменування продуктів

Норма вмісту в готовій страві

на 1 порцію, г

брутто

нетто

1.

Крупа манна

48

40

2.

Молоко

40

40

3.

Вода

100

100

Для фаршу:

 

 

4.

Цибуля ріпчаста

66

57

5.

Маргарин

15

15

6.

Яйця

1

1/3 щт.

7.

Перець чорний мелений

0,01

0,01

8.

Сухарі

10

10

9.

Масло вершкове

10

10

Вихід:

275

 

Технологія приготування:

З охолодженої в'язкої манної каші сформувати кружальця. Для фаршу пасеровану ріпчасту цибулю з'єднати з дрібно посіченим звареними круто яйцями, заправити сіллю і перцем. Фарш покласти на підготовлені кружальця. Сформувати напівфабрикат, овально-сплющеної форми, обкачати в сухарях і смажити.

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд: обсмажені зрази овально-сплющеної форми.

Колір: золотистий на поверхні.

Смак, запах: приємний, властивий сировині. Консистенція:  мяка.


Інструкційно-технологічна карта

Найменування страви: Лобіо


Найменування сировини

Витрати сировини в г

на 1 порцію

Брутто

Нетто

Цибуля ріпчаста

24

20

Квасоля

100

100

Маса вареної квасолі

 

126

Томати свіжі

50

50

Паприка

 2

2

Часник

5

4

Сіль

1

1

Перець

0,1

0,1

Зелень

5

5

Вихід

 

200

 

Технологія приготування:

1.    Підготувати квасолю (перебрати, промити, замочити).

2.    Відварити.

3.    Цибулю нарізати кубиком, спасерувати.

4.     Нарізати томати середнім кубиком.

6    . Додати до пасерованої цибулі.

7.    Часник подрібнити додати до овочів – протушкувати 8-10хв.

8.    Додати відварену квасолю,

9.  Заправити спеціями тушкувати 5-7хв

10.   Перед   подачею  посипати подрібненою зеленню.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд –квасоля зберегла свою форму.

Консистенція – зерна мякі, добре розварені.

Смак та запах –з присмаком та ароматом продуктів з яких приготовлена страва.

 Інструкційно-технологічна карта

Квасоля по-домашньому

  


 

Найменування сировини

Витрати сировини в г

на 1 порцію

Брутто

Нетто

Свинина(корейка, тазостегнова частина)

або

 129

 110

Яловичина (вирізка, товстий, тонкий край)

 116

 110

Маргарин столовий

 

10

Маса готового мяса

 

75

Цибуля ріпчаста

24

20

Квасоля

60,5

60

Маса вареної квасолі

 

126

Огірки солоні

40

24

Соус червоний основний

 

50

Часник

0,9

0,7

Вихід

 

275

 

Технологія приготування:

1.    Підготувати квасолю (перебрати, промити, замочити).

2.    Відварити.

3.    Мясо свинини або яловичини нарізати кубиками (4-5 шт.)

4.    Цибулю нарізати  середнім кубиком

5.    Мясо і цибулю обсмажити.

6.    Огірки солоні обчистити від шкірочки і вийняти зерна.

7.    Нарізати середнім кубиком.

8.    Припустити.

9.    Приготувати соус червоний основний.

10.  Мясо з цибулею зєднати з соусом.

11.  Тушкувати до напівготовності.

12.  Додати відварену квасолю, припущені огірки.

13.  Тушкувати 10-15 хв.

14.  Заправити розтертим часником.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – боби зберегли свою форму.

Консистенція – зерна мякі, добре розварені.

Смак та запах –з присмаком та ароматом продуктів з яких приготовлена страва.


 

Інструкційно-технологічна карта

«Бабка з локшини з сиром»


№ п/п

Найменування продуктів

Норма вмісту в готовій страві

на 1 порцію, г

брутто

нетто

1.

Локшина

160

160

2.

Вода

100

100

3.

Сир кисломолочний

10

10

4.

Яйця

10

10

5.

Цукор

10

10

6.

Маргарин

5

5

7.

Сметана

5

5

8.

Сухарі

5

5

9.

Масло вершкове

10

10

Вихід:

 

310

 

Технологія приготування:

Локшину варять не зливним способом, охолоджують до температури 60С. Сир протирають, додають сирі яйця, сіль, цукор, перемішують і з`єднають з відварними макаронними виробами, перемішують. Підготовлену масу викладають на змащений жиром і посипають сухарями лист шаром 3-4 см, поверхню розрівнюють, збризкують сметаною, жиром і запікають.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд: запечені макаронні вироби.

Колір: білий з жовтим відтінком.

Смак, запах: властивий макаронним виробам.

Консистенція: макаронів – м`яка.

Домашнє завдання : приготувати страву навибір, сфотографуватися з стравою, надіслати мені фотографію в особисте повідомлення сьогодні  0 18:00 год. 

 
































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу