Доброго ранку, шановні учні. Тема нашого уроку: "Приготування страв з макаронних виробів, круп, бобових."
Інструкційно-технологічна карта
Зрази манні, фаршировані цибулею
та яйцями
№ п/п |
Найменування продуктів |
Норма вмісту в готовій страві на 1 порцію, г |
||
брутто |
нетто |
|||
1. |
Крупа манна |
48 |
40 |
|
2. |
Молоко |
40 |
40 |
|
3. |
Вода |
100 |
100 |
|
Для фаршу: |
|
|
||
4. |
Цибуля ріпчаста |
66 |
57 |
|
5. |
Маргарин |
15 |
15 |
|
6. |
Яйця |
1 |
1/3 щт. |
|
7. |
Перець чорний мелений |
0,01 |
0,01 |
|
8. |
Сухарі |
10 |
10 |
|
9. |
Масло вершкове |
10 |
10 |
|
Вихід: |
― |
275 |
||
Технологія приготування:
З охолодженої в'язкої манної
каші сформувати кружальця. Для фаршу пасеровану ріпчасту цибулю з'єднати з
дрібно посіченим звареними круто яйцями, заправити сіллю і перцем. Фарш
покласти на підготовлені кружальця. Сформувати напівфабрикат, овально-сплющеної
форми, обкачати в сухарях і смажити.
Вимоги до
якості:
Зовнішній вигляд: обсмажені зрази овально-сплющеної форми.
Колір: золотистий на поверхні.
Смак, запах: приємний, властивий сировині. Консистенція: м’яка.
Інструкційно-технологічна карта
Найменування страви: Лобіо
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на 1 порцію |
|
Брутто |
Нетто |
|
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Квасоля |
100 |
100 |
Маса вареної квасолі |
|
126 |
Томати свіжі |
50 |
50 |
Паприка |
2 |
2 |
Часник |
5 |
4 |
Сіль |
1 |
1 |
Перець |
0,1 |
0,1 |
Зелень |
5 |
5 |
Вихід |
|
200 |
Технологія
приготування:
1. Підготувати
квасолю (перебрати, промити, замочити).
2. Відварити.
3. Цибулю
нарізати кубиком, спасерувати.
4.
Нарізати томати середнім кубиком.
6 . Додати до
пасерованої цибулі.
7. Часник
подрібнити додати до овочів – протушкувати 8-10хв.
8. Додати
відварену квасолю,
9. Заправити
спеціями тушкувати 5-7хв
10. Перед
подачею посипати подрібненою зеленню.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд –квасоля
зберегла свою форму.
Консистенція – зерна м’які,
добре розварені.
Смак та запах –з присмаком та
ароматом продуктів з яких приготовлена страва.
Квасоля
по-домашньому
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на 1 порцію |
|
Брутто |
Нетто |
|
Свинина(корейка, тазостегнова частина) або |
129 |
110 |
Яловичина (вирізка, товстий, тонкий край) |
116 |
110 |
Маргарин столовий |
|
10 |
Маса готового м’яса |
|
75 |
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Квасоля |
60,5 |
60 |
Маса вареної квасолі |
|
126 |
Огірки солоні |
40 |
24 |
Соус червоний основний |
|
50 |
Часник |
0,9 |
0,7 |
Вихід |
|
275 |
Технологія
приготування:
1. Підготувати
квасолю (перебрати, промити, замочити).
2. Відварити.
3. М’ясо
свинини або яловичини нарізати кубиками (4-5 шт.)
4. Цибулю
нарізати середнім кубиком
5. М’ясо
і цибулю обсмажити.
6. Огірки
солоні обчистити від шкірочки і вийняти зерна.
7. Нарізати
середнім кубиком.
8. Припустити.
9. Приготувати
соус червоний основний.
10. М’ясо
з цибулею з’єднати з соусом.
11. Тушкувати
до напівготовності.
12. Додати
відварену квасолю, припущені огірки.
13. Тушкувати
10-15 хв.
14. Заправити
розтертим часником.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – боби зберегли
свою форму.
Консистенція – зерна м’які,
добре розварені.
Смак та запах –з присмаком та
ароматом продуктів з яких приготовлена страва.
Інструкційно-технологічна карта
«Бабка з локшини з сиром»
№ п/п |
Найменування продуктів |
Норма вмісту в готовій страві на 1 порцію, г |
||
брутто |
нетто |
|||
1. |
Локшина |
160 |
160 |
|
2. |
Вода |
100 |
100 |
|
3. |
Сир кисломолочний |
10 |
10 |
|
4. |
Яйця |
10 |
10 |
|
5. |
Цукор |
10 |
10 |
|
6. |
Маргарин |
5 |
5 |
|
7. |
Сметана |
5 |
5 |
|
8. |
Сухарі |
5 |
5 |
|
9. |
Масло вершкове |
10 |
10 |
|
Вихід: |
|
310 |
||
Технологія приготування:
Локшину варять не зливним
способом, охолоджують до температури 60С. Сир протирають, додають сирі яйця,
сіль, цукор, перемішують і з`єднають з відварними макаронними виробами,
перемішують. Підготовлену масу викладають на змащений жиром і посипають сухарями
лист шаром 3-4 см, поверхню розрівнюють, збризкують сметаною, жиром і
запікають.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд: запечені макаронні вироби.
Колір: білий з жовтим відтінком.
Смак, запах: властивий макаронним виробам.
Консистенція: макаронів – м`яка.
Домашнє завдання : приготувати страву навибір, сфотографуватися з стравою, надіслати мені фотографію в особисте повідомлення сьогодні 0 18:00 год.
Коментарі
Дописати коментар