Доброго дня,шановні учні. Тема нашого уроку "Приготування прісного тіста і виробів з нього: млинчиків з різними начинками"















Інструкційно-технологічна карта

                       Млинчики смажені напівфабрикат (оболонка)


Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Брутто

Нетто

Борошно пшеничне

416

416

Молоко або вода

1040

1040

Яйця

83

83

Цукор

25

25

Сіль

8

8

Маса тіста

-

1538

Сало шпик

20,8

20

Або олія

16

16

Вихід

 

1000


Технологія приготування:

1. Борошно просіяти.

2. Сіль і цукор розвести у воді.

3. Процідити.

4. Додати до розчину цукру і солі яйця, частину холодного молока чи води (половина норми).

5. Всипати борошно.

6. Перемішати все.

7. Збити до утворення однорідної маси.

8. Влити у підготовлену масу цівкою решту молока або води.

9. Перемішати ретельно, щоб не було грудочок.

10. Процідити тісто.

11. Сковорідку розігріти.

12. Змастити жиром.

13. Налити тісто на сковорідку і обертами сковорідки розподілити рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм.

14.  Підсмажити.

15.  Якщо налисники подають без начинки, то підсмажити їх з обох сторін, якщо з начинкою, то з одної.

16. Зняти з сковорідки.

17. Охолодити.

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – форма округла, без розривів.

Консистенція – м’яка.

Колір – жовтий.

Смак та запах – в міру солодкий.

 

                                        Інструкційно-технологічна карта

МЛИНЧИКИ З КАРТОПЛЕЮ

 


 

Найменування сировини

Витрати сировини в г на порцію

Брутто

Нетто

Млинчики н/ф

-

100

Начинка з картоплі

-

50

Маса н/ф

-

150

Масло вершкове або

10

10

Сметана

10

10

Вихід

 

160

 

Технологія приготування:

1.  Приготувати н/ф (млинці).

2.  Приготувати начинку з картоплі.

3.  На середину млинців покласти начинку.

4.  Загорнути конвертиком.

5.  Обсмажити з обох сторін.

6.  Довести до готовності у жаровій шафі.

7.  Подавати: по 2 шт. на порцію у підігрітій тарілці, полити вершковим маслом або сметаною.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – форма правильна – у вигляді конвертика, без розривів.

Консистенція – м’яка, соковита.

Колір – золотистий.

Смак та запах – в міру солоний.

 


                                Інструкційно-технологічна карта

 

                                               МЛИНЧИКИ З КАПУСТОЮ

 


 

Найменування сировини

Витрати сировини в г на порцію

Брутто

Нетто

Млинчики н/ф

-

100

Начинка з капусти

-

50

Маса н/ф

-

150

Масло вершкове

10

10

Вихід

 

160

 

Технологія приготування:

1.  Приготувати н/ф (млинці).

2.  Приготувати начинку з капусти.

3.  На середину млинців покласти начинку.

4.  Загорнути трикутником.

5.  Обсмажити з обох сторін.

6.  Довести до готовності у жаровій шафі.

7.  Подавати: по 2 шт. на порцію у підігрітій тарілці, полити вершковим маслом.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – форма правильна - трикутник, без розривів.

Консистенція – м’яка, соковита.

Колір – золотистий.

Смак та запах – в міру солоний.

 

Інструкційно – технологічна картка

Млинці « Сиром та родзинками»

1. Організація робочого місця.

2. Підбір інвентарю, посуду, інструментів.

 

Назва сировини

 

II колонка

 

 

Борощно пшеничне

Молоко або вода

Яйця

Цукор

Сіль

Маса готового тіста:

Вихід:

Олія

Фарш:

Родзинки

Сир кисломолочний

Цукор

    Яйця

Брутто,г

Нетто,г

416

1040

2 шт

25

3

-

-

-

 

100

990

200

36

 

416

1040

2шт

25

3

1535

1000

16

 

100

980

200

 36

 

                                    Підготовка сировини

Борошно пшеничне – просіюють.

Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.

Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.

Родзинки – перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім воду зливають.

Сир – перетерти.

                                     Послідовність приготування

1. В збиті яйця додають розчин солі, цурок і перемішують.

2. Додають половину норми молока, всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.

3. Потім додають решту молока і збивають в однорідну масу.

4. Готове тісто проціджують.

5. Випікають млинці на розігрітій, змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.

6. В перетертий сир додати яйця та підготовлені родзинки.

7. По усій поверхні підготовленого млинця викладають  сирну начинку,загортають рулетиком.

8.Викласти на деко, полити розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів.

Подача: подають млинці по 2шт на порцію, поливаючи сметаною і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху поливають шоколадним  топінгом.

                                       Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.

Шоколадним топінгом можна зробити візерунок.

Колір: світло – кремовий.

Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.

Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до скдаду.

 

 


 Домашнє завдання: приготувати млинчики на вибір, сфотографуватися, фото надіслати  сьогодні мені на вайбер о 19 год. 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу