Доброго дня,шановні учні. Тема нашого уроку "Приготування прісного тіста і виробів з нього: млинчиків з різними начинками"
Інструкційно-технологічна карта
Млинчики смажені напівфабрикат (оболонка)
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на 1000 г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Борошно
пшеничне |
416 |
416 |
Молоко або
вода |
1040 |
1040 |
Яйця |
83 |
83 |
Цукор |
25 |
25 |
Сіль |
8 |
8 |
Маса тіста |
- |
1538 |
Сало шпик |
20,8 |
20 |
Або олія |
16 |
16 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування:
1. Борошно
просіяти.
2. Сіль і цукор
розвести у воді.
3. Процідити.
4. Додати до
розчину цукру і солі яйця, частину холодного молока чи води (половина норми).
5. Всипати борошно.
6. Перемішати все.
7. Збити до
утворення однорідної маси.
8. Влити у
підготовлену масу цівкою решту молока або води.
9. Перемішати
ретельно, щоб не було грудочок.
10. Процідити
тісто.
11. Сковорідку
розігріти.
12. Змастити
жиром.
13. Налити
тісто на сковорідку і обертами сковорідки розподілити рівним шаром по всій
поверхні завтовшки 1-2 мм.
14. Підсмажити.
15. Якщо
налисники подають без начинки, то підсмажити їх з обох сторін, якщо з начинкою,
то з одної.
16. Зняти
з сковорідки.
17. Охолодити.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – форма округла, без розривів.
Консистенція – м’яка.
Колір – жовтий.
Смак та запах – в міру солодкий.
МЛИНЧИКИ З КАРТОПЛЕЮ
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на порцію |
|
Брутто |
Нетто |
|
Млинчики
н/ф |
- |
100 |
Начинка з
картоплі |
- |
50 |
Маса н/ф |
- |
150 |
Масло
вершкове або |
10 |
10 |
Сметана |
10 |
10 |
Вихід |
|
160 |
Технологія приготування:
1. Приготувати н/ф (млинці).
2. Приготувати начинку з картоплі.
3. На середину млинців покласти начинку.
4. Загорнути конвертиком.
5. Обсмажити з обох сторін.
6. Довести до готовності у жаровій шафі.
7. Подавати: по 2 шт. на порцію у підігрітій тарілці, полити
вершковим маслом або сметаною.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – форма правильна – у вигляді конвертика,
без розривів.
Консистенція – м’яка, соковита.
Колір – золотистий.
Смак та запах – в міру солоний.
МЛИНЧИКИ З КАПУСТОЮ
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на порцію |
|
Брутто |
Нетто |
|
Млинчики
н/ф |
- |
100 |
Начинка з
капусти |
- |
50 |
Маса н/ф |
- |
150 |
Масло
вершкове |
10 |
10 |
Вихід |
|
160 |
Технологія приготування:
1. Приготувати н/ф (млинці).
2. Приготувати начинку з капусти.
3. На середину млинців покласти начинку.
4. Загорнути трикутником.
5. Обсмажити з обох сторін.
6. Довести до готовності у жаровій шафі.
7. Подавати: по 2 шт. на порцію у підігрітій тарілці, полити
вершковим маслом.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – форма правильна - трикутник, без розривів.
Консистенція – м’яка, соковита.
Колір – золотистий.
Смак та запах – в міру солоний.
Інструкційно – технологічна картка
Млинці « Сиром та родзинками»
1.
Організація робочого місця.
2. Підбір
інвентарю, посуду, інструментів.
Назва сировини
|
II колонка |
|
Борощно
пшеничне Молоко або вода Яйця Цукор Сіль Маса готового тіста: Вихід: Олія Фарш: Родзинки Сир кисломолочний Цукор Яйця |
Брутто,г |
Нетто,г |
416 1040 2 шт 25 3 - - -
100 990 200 36
|
416 1040 2шт 25 3 1535 1000 16
100 980 200 36
|
Підготовка
сировини
Борошно пшеничне – просіюють.
Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.
Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.
Родзинки – перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім
воду зливають.
Сир – перетерти.
Послідовність приготування
1. В збиті яйця додають розчин солі,
цурок і перемішують.
2. Додають половину норми молока,
всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.
3. Потім додають решту молока і
збивають в однорідну масу.
4. Готове тісто проціджують.
5. Випікають млинці на розігрітій,
змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.
6. В перетертий сир додати яйця та
підготовлені родзинки.
7. По усій поверхні підготовленого
млинця викладають сирну
начинку,загортають рулетиком.
8.Викласти на деко, полити
розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при
температурі 180-200 градусів.
Подача: подають млинці по 2шт на порцію, поливаючи сметаною
і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху
поливають шоколадним топінгом.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.
Шоколадним
топінгом можна зробити візерунок.
Колір: світло – кремовий.
Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.
Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до
скдаду.
Домашнє завдання: приготувати млинчики на вибір, сфотографуватися, фото надіслати сьогодні мені на вайбер о 19 год.
Коментарі
Дописати коментар