Доброго дня, шановні учні. Тема нашого уроку : "Приготування млинчиків з різними начинками"
Інструкційно – технологічна картка
Млинці « Сиром та родзинками»
1.
Організація робочого місця.
2. Підбір
інвентарю, посуду, інструментів.
Назва сировини |
II колонка |
|
Борощно
пшеничне Молоко або вода Яйця Цукор Сіль Маса готового тіста: Вихід: Олія Фарш: Родзинки Сир кисломолочний Цукор Яйця |
Брутто,г |
Нетто,г |
416 1040 2 шт 25 3 - - -
|
416 1040 2шт 25 3 1535 1000 16 980 200 36 |
Підготовка
сировини
Борошно пшеничне – просіюють.
Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.
Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.
Родзинки – перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім
воду зливають.
Сир – перетерти.
Послідовність приготування
1. В збиті яйця додають розчин солі,
цурок і перемішують.
2. Додають половину норми молока,
всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.
3. Потім додають решту молока і
збивають в однорідну масу.
4. Готове тісто проціджують.
5. Випікають млинці на розігрітій,
змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.
6. В перетертий сир додати яйця та
підготовлені родзинки.
7. По усій поверхні підготовленого
млинця викладають сирну
начинку,загортають рулетиком.
8.Викласти на деко, полити
розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при
температурі 180-200 градусів.
Подача: подають млинці по 2шт на порцію, поливаючи сметаною
і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху
поливають шоколадним топінгом.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.
Шоколадним
топінгом можна зробити візерунок.
Колір: світло – кремовий.
Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.
Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до
скдаду.
Інструкційно – технологічна картка
Млинці « Сиром та курагою»
1.
Організація робочого місця.
2. Підбір
інвентарю, посуду, інструментів.
Назва сировини
|
II колонка |
|
Борощно
пшеничне Молоко або вода Яйця Цукор Сіль Маса готового тіста: Вихід: Олія Фарш: Курага Сир кисломолочний Цукор Яйця |
Брутто, г |
Нетто, г |
416 1040 2 шт 25 3 - - -
100 990 200 36
|
416 1040 2шт 25 3 1535 1000 16
100 980 200 36
|
Підготовка
сировини
Борошно пшеничне – просіюють.
Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.
Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.
Курага– перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім воду
зливають.
Сир – перетерти.
Послідовність приготування
1. В збиті яйця додають розчин солі,
цурок і перемішують.
2. Додають половину норми молока,
всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.
3. Потім додають решту молока і
збивають в однорідну масу.
4. Готове тісто проціджують.
5. Випікають млинці на розігрітій,
змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.
6. В перетертий сир додати яйця та
підготовлену курагу.
7. По усій поверхні підготовленого
млинця викладають сирну
начинку,загортають рулетиком.
8.Викласти на деко, полити
розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при
температурі 180-200 градусів.
Подача: подають млинці по 2шт. на порцію, поливаючи сметаною
і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху
поливають шоколадним топінгом.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.
Шоколадним
топінгом можна зробити візерунок.
Колір: світло – кремовий.
Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.
Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до
скдаду.
Коментарі
Дописати коментар