Доброго дня, шановні учні. Тема нашого уроку : "Приготування млинчиків з різними начинками"

Інструкційно – технологічна картка

Млинці « Сиром та родзинками»


1. Організація робочого місця.

2. Підбір інвентарю, посуду, інструментів.

 

Назва сировини

 

II колонка

 

 

Борощно пшеничне

Молоко або вода

Яйця

Цукор

Сіль

Маса готового тіста:

Вихід:

Олія

Фарш:


Родзинки


Сир кисломолочний


Цукор

    Яйця

Брутто,г

Нетто,г

416

1040

2 шт

25

3

-

-

-

 

100

 990

  200

    36

 

416

1040

2шт

25

3

1535

1000

16

         

              100

980


200


 36

 

                                    Підготовка сировини

Борошно пшеничне – просіюють.

Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.

Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.

Родзинки – перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім воду зливають.

Сир – перетерти.

                                     Послідовність приготування

1. В збиті яйця додають розчин солі, цурок і перемішують.

2. Додають половину норми молока, всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.

3. Потім додають решту молока і збивають в однорідну масу.

4. Готове тісто проціджують.

5. Випікають млинці на розігрітій, змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.

6. В перетертий сир додати яйця та підготовлені родзинки.

7. По усій поверхні підготовленого млинця викладають  сирну начинку,загортають рулетиком.

8.Викласти на деко, полити розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів.

Подача: подають млинці по 2шт на порцію, поливаючи сметаною і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху поливають шоколадним  топінгом.

                                       Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.

Шоколадним топінгом можна зробити візерунок.

Колір: світло – кремовий.

Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.

Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до скдаду.

 


Інструкційно – технологічна картка

Млинці « Сиром та курагою»


1. Організація робочого місця.

2. Підбір інвентарю, посуду, інструментів.

 

Назва сировини

 

II колонка

 

 

Борощно пшеничне

Молоко або вода

Яйця

Цукор

Сіль

Маса готового тіста:

Вихід:

Олія

Фарш:

Курага

Сир кисломолочний

Цукор

     Яйця

Брутто, г

Нетто, г

416

1040

2 шт

25

3

-

-

-

 

100

990

200

36

 

416

1040

2шт

25

3

1535

1000

16

 

            100

980

200

 36

 

                                    Підготовка сировини

Борошно пшеничне – просіюють.

Яйця – виконують санітарну обробку, збивають.

Сіль – розчинюють в невеликій кількості води і проціджують.

Курага– перебирають і замочують в окропі на 30хв. потім воду зливають.

Сир – перетерти.

                                     Послідовність приготування

1. В збиті яйця додають розчин солі, цурок і перемішують.

2. Додають половину норми молока, всипають борошно і збивають до отримання однорідної маси.

3. Потім додають решту молока і збивають в однорідну масу.

4. Готове тісто проціджують.

5. Випікають млинці на розігрітій, змащеній жиром сковороді з обох боків, потім млинці повинні вистигнути.

6. В перетертий сир додати яйця та підготовлену курагу.

7. По усій поверхні підготовленого млинця викладають  сирну начинку,загортають рулетиком.

8.Викласти на деко, полити розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів.

Подача: подають млинці по 2шт. на порцію, поливаючи сметаною і зверху посипають шоколадною стружкою. Або посипають цукровою пудрою і зверху поливають шоколадним  топінгом.

                                       Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд: виріб цілий, непошкоджений, акуратно политий сметаною.

Шоколадним топінгом можна зробити візерунок.

Колір: світло – кремовий.

Консистенція: млинчик щільний, не розгорнутий.

Смак і запах: в міру солодкий, відповідає продуктам, що входять до скдаду.

  

 

 

Домашнє завдання: приготувати на вибір млинчики, сфотографуватися. Фото відправити мені на вайбер о 19 год.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу