ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

Овочі запечені з свинним фаршем


Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Картопля

400

390

Кабачок

250

230

Томати

200

200

Свинина

500

500

Томатна паста

50

50

Часник

20

20

Сир твердий

100

100

Вода

200

200

Сіль

За смаком

За смаком

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.

 

 

Послідовність приготування.

 

1. Картоплю, томати та  кабачки помити, нарізати кружечками.

2. М'ясо помити, нарізати на порційні шматки. Пропустити крізь мясорубку. В фарш додати перець, часник і сіль за смаком, перемішати.

3. На кружечок картоплі викласти фарш, розрівняти  його і зверху покласти інший кружечок картоплі. Фарш розміщувати тільки на картоплі.

4. У форму для випікання викласти нарізані овочі, так, щоб вони чергувалися між собою. Повністю заповнити овочами форму.

5. У томатну пасту додати часник, сіль за смаком, воду і добре переміщати.

6. Полити овочі отриманим томатним соусом. Запікати в завчасно розігрітій до 180 ° духовці 30-35 хвилин.

7. Достати овочі з духовки та посипати натертим на мілкій тертці сиром.

 

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.


 

 

ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

 

Картопляні мафіни

 

https://youtu.be/AYxAm8YbJ9w

 


Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Картопля

600

500

Сир

120

120

Яйця

80

80

Кефір або сметана

80

80

Сіль

За смаком

За смаком

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.


Послідовність приготування.

1. Картоплю помити, почистити, помити. Нарізати, залити гарячою  водою, посолити, відварити. З готової  картоплі злити рідину, картоплю просушити, протерти, охолодити.

2. Яйця збити зі сметаною або кефіром, додати сіль.

3. Сир натерти на тертці з середніми отворами, додати в суміш з яєць.

4. Отриману суміш з’єднати з  картопляним пюре.

5. Отриману  масу розкласти у  силіконові форми для кексів, запікати при темпері 200 °C 20 хв.

6. Готові мафіни витримати в формах, а коли вони злегка охолонуть витягнути їх.

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


НСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Тема: «Приготування страв і гарнірів з овочів»

 

«Гнізда» з картопляного пюре з курячим філе та грибами

 

 


Назва сировини

Кількість сировини

Брутто, г

Нетто. г

Картопля

600

500

Цибуля

40

35

Сир твердий

250

250

Куряче філе

300

200

Печериці

350

200

Яйця

40

40

Сіль, спеції

За смаком

За смаком

Вершки або сметана

100

100

1. Організація робочого місця.

2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.

Послідовність приготування.

1.Картоплю помити, почистити, помити. Нарізати, залити гарячою  водою, посолити, відварити. З готової  картоплі злити рідину, картоплю просушити, протерти, охолодити.

2. Гриби помити, цибулю почистити. Нарізати середні кубиками і обсмажити на  олії, посолити і поперчити.

 3. Куряче філе помити, відварити, охолодити, нарізати середнім кубиком.

4. Сир натерти на крупній тертці, більше половини  натертого сиру покласти в глибоку миску, додати куряче філе і обсмажені гриби. Посолити, поперчити за смаком. Додати  вершки або сметану, перемішати.

5. З картоплі злити воду. Додати  сир, вершки, яйце. Зробити однорідне пюре. Маса повинна вийти не дуже густою але і не рідкою. Вона повинна добре тримати форму.

6. Пюре помістити в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Деко вистелити пергаментом, змастити олією. Зробити гнізда обов’язково з бортиками. Заповнити їх начинкою.

7. Запікати при темпері 200 °C 20 хв, за 5 хв. До готовності посипати натертим сиром.

Подача: на   підігрітій мілкій столовій тарілці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.

Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає набору продуктів.

 Домашнє завдання: приготувати одну страву навибір, сфотографуватися з готовою стравою у спецодязі. Фото надіслати мені мені сьогодні о 19 год.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу