ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА
Тема: «Приготування страв і гарнірів з
овочів»
Овочі запечені з свинним фаршем
Назва сировини |
Кількість сировини |
|
Брутто, г |
Нетто. г |
|
Картопля |
400 |
390 |
Кабачок |
250 |
230 |
Томати |
200 |
200 |
Свинина |
500 |
500 |
Томатна паста |
50 |
50 |
Часник |
20 |
20 |
Сир твердий |
100 |
100 |
Вода |
200 |
200 |
Сіль |
За смаком |
За смаком |
1. Організація робочого місця.
2. Підбір посуду, інвентарю,
інструментів.
Послідовність
приготування.
1. Картоплю, томати та кабачки помити, нарізати
кружечками.
2. М'ясо помити, нарізати на порційні шматки. Пропустити
крізь м’ясорубку. В фарш додати перець, часник і сіль за
смаком, перемішати.
3. На кружечок картоплі викласти фарш, розрівняти його і зверху покласти інший кружечок
картоплі. Фарш розміщувати тільки на картоплі.
4. У форму для випікання викласти нарізані овочі, так,
щоб вони чергувалися між собою. Повністю заповнити овочами форму.
5. У томатну пасту додати часник, сіль за смаком, воду
і добре переміщати.
6. Полити овочі отриманим томатним соусом. Запікати в
завчасно розігрітій до 180 ° духовці 30-35 хвилин.
7. Достати овочі з духовки та посипати натертим на
мілкій тертці сиром.
Подача: на підігрітій мілкій столовій тарілці.
Вимоги до якості.
Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.
Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає
набору продуктів.
ІНСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА
Тема: «Приготування страв і гарнірів з
овочів»
Картопляні мафіни
Назва сировини |
Кількість сировини |
|
Брутто, г |
Нетто. г |
|
Картопля |
600 |
500 |
Сир |
120 |
120 |
Яйця |
80 |
80 |
Кефір або сметана |
80 |
80 |
Сіль |
За смаком |
За смаком |
1. Організація робочого місця.
2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.
Послідовність приготування.
1. Картоплю помити, почистити, помити. Нарізати, залити гарячою водою, посолити, відварити. З готової картоплі злити рідину, картоплю просушити,
протерти, охолодити.
2. Яйця
збити зі сметаною або кефіром, додати сіль.
3. Сир
натерти на тертці з середніми отворами, додати в суміш з яєць.
4. Отриману суміш з’єднати з картопляним пюре.
5. Отриману масу розкласти у силіконові форми для кексів, запікати при
темпері 200 °C 20 хв.
6. Готові мафіни витримати в формах, а коли вони злегка охолонуть витягнути
їх.
Подача: на підігрітій мілкій столовій тарілці.
Вимоги до якості.
Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.
Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає
набору продуктів.
НСТРУКЦІЙНО–ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА
Тема: «Приготування страв і гарнірів з
овочів»
Назва сировини |
Кількість сировини |
|
Брутто, г |
Нетто. г |
|
Картопля |
600 |
500 |
Цибуля |
40 |
35 |
Сир
твердий |
250 |
250 |
Куряче
філе |
300 |
200 |
Печериці
|
350 |
200 |
Яйця |
40 |
40 |
Сіль,
спеції |
За смаком |
За смаком |
Вершки
або сметана |
100 |
100 |
1. Організація робочого місця.
2. Підбір посуду, інвентарю, інструментів.
Послідовність приготування.
1.Картоплю помити, почистити, помити. Нарізати, залити гарячою водою, посолити, відварити. З готової картоплі злити рідину, картоплю просушити,
протерти, охолодити.
2. Гриби помити, цибулю
почистити. Нарізати середні кубиками і обсмажити на олії, посолити і поперчити.
4. Сир натерти на крупній
тертці, більше половини натертого сиру
покласти в глибоку миску, додати куряче філе і обсмажені гриби. Посолити,
поперчити за смаком. Додати вершки або
сметану, перемішати.
5. З картоплі злити воду.
Додати сир, вершки, яйце. Зробити
однорідне пюре. Маса повинна вийти не дуже густою але і не рідкою. Вона повинна
добре тримати форму.
6. Пюре помістити в
кондитерський мішок з фігурною насадкою. Деко вистелити пергаментом, змастити
олією. Зробити гнізда обов’язково з бортиками. Заповнити їх начинкою.
7. Запікати при темпері 200 °C 20 хв, за 5 хв. До
готовності посипати натертим сиром.
Подача: на підігрітій мілкій столовій тарілці.
Вимоги до якості.
Зовнішній вигляд - на поверхні рум’яна кірочка.
Колір - золотистий, без підгорілих місць, на розрізі колір відповідає
набору продуктів.
Коментарі
Дописати коментар