Доброго дня, шановні учні. Тему нашого уроку:"Приготування прісного тіста та виробів з нього: локшина домашня"
Технологічна карта
Найменування страви: ЛОКШИНА ДОМАШНЯ
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на |
Технологічні вимоги до сировини |
|
брутто |
нетто |
||
Борошно
пшеничне |
875 |
875 |
Сировина відповідає вимогам НТД |
Борошно
для підсипання |
60 |
60 |
|
Яйця |
6 |
240 |
|
Вода |
175 |
175 |
|
Сіль |
25 |
25 |
|
Вихід підсушеної локшини |
|
1000 |
Технологія
приготування
1. Просіяне пшеничне борошно вищого або І ґатунку
насипати гіркою на стіл з дерев’яною кришкою.
2. Посередині зробити заглиблення, в яке налити холодну
воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями.
3. Замісити круте тісто, витримати його 20-30 хв.
4. Потім готове тісто покласти на стіл, посипаний
борошном.
5. Розкачати шаром 1-
6. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушити на
повітрі.
7. Скласти у 3-4 шари і нарізати на смужки 35-
8. Локшину розсипати на фанерні лотки шаром
9. Використовують локшину домашню для приготування перших
страв і гарнірів.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – домашня
локшина.
Колір – білий.
Консистенція – тверда.
Смак і запах
– сирого висушеного тіста.
Технологічна карта
Найменування страви: Бабка
з локшини з сиром
Найменування
сировини |
Витрати сировини в г на 1 порцію |
Витрати сировини в г на 1 порцію |
|
брутто |
нетто |
||
Макарони (локшина або вермішель) |
- |
72 |
Сировина
відповідає вимогам діючих стандартів або технічних умов |
Вода |
160 |
160 |
|
Сир |
101 |
100 |
|
Яйця |
10 |
10 |
|
Цукор |
10 |
10 |
|
Маргарин столовий |
5 |
5 |
|
Сухарі |
5 |
5 |
|
Сметана |
5 |
5 |
|
Маса н/ф |
- |
350 |
|
Маса готової бабки |
- |
300 |
|
Масло вершкове |
10 |
10 |
|
або маргарин |
10 |
10 |
|
Чи сметана |
30 |
30 |
|
Вихід |
|
310 або 330 |
Технологія
приготування:
1.
Підготувати макарони.
2.
Відварити не зливним способом.
3.
Охолодити до t 60С.
4.
Сир натерти.
5.
Додати сирі яйця, сіль, цукор.
6.
Все перемішати.
7.
Додати у макаронні вироби.
8.
Перемішати.
9.
Лист змастити жиром і посипати сухарями.
10.
Масу викласти на підготовлений лист шаром 3-4 см.
11.
Розрівняти поверхню.
12.
Збризнути жиром, сметаною.
13.
Запекти у жаровій шафі.
14.
Злегка охолодити.
15.
Розрізати на порції.
16.
Подавати з вершковим маслом або солодким соусом.
Вимоги
до якості:
Зовнішній
вигляд – макаронні вироби з’єднані між собою.
Колір –
золотистий.
Смак
та запах – властиві макаронним виробам, без запаху затхлості.
Найменування страви: СУП МОЛОЧНИЙ З МАКАРОННИМИ ВИРОБАМИ
Найменування сировини |
Витрати сировини в г на 1000г |
Технологічні вимоги до якості сировини |
|
брутто |
нетто |
||
Молоко |
700 |
700 |
Сировина відповідає вимогам діючих стандартів або технічних умов |
Вода |
220 |
220 |
|
Макарони, локшина домашня, вермішель, фігурні вироби |
80 |
80 |
|
Масло вершкове |
10 |
8 |
|
Цукор |
10 |
6 |
|
Вихід |
|
1000 |
Технологія
приготування
1.
Макаронні вироби варять до напівготовності
(макарони – 10-15 хв., локшину 10–12 хв., вермішель 5-7 хв.).
2.
Воду зливають.
3.
Макарони кладуть у киплячу суміш молока та
води і періодично помішують.
4.
Варять до готовності, додаючи сіль, цукор.
5.
Подаючи на стіл, наливають суп у тарілку,
кладуть шматочок вершкового масла.
Вимоги
до якості
Зовнішній вигляд – на поверхні масло, макаронні вироби зберегли
форму.
Колір – білий.
Консистенція – середньої густоти.
Смак та запах – солодкуватий, слабкосолоний без присмаку і
запаху підгорілого молока.
Домашнє завдання: сфотографувати послідовність приготування локшини-домашньої. Приготувати страву з локшини-домашньої. Фото надіслати мені сьогодні о 19 год.
Коментарі
Дописати коментар