Доброго дня, шановні учні. Тему нашого уроку:"Приготування прісного тіста та виробів з нього: локшина домашня"































Технологічна карта

Найменування страви: ЛОКШИНА ДОМАШНЯ


Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Борошно пшеничне

875

875

 

Сировина відповідає вимогам НТД

Борошно для підсипання

60

60

Яйця

6

240

Вода

175

175

Сіль

25

25

Вихід підсушеної локшини

 

1000

 

Технологія приготування

1.       Просіяне пшеничне борошно вищого або І ґатунку насипати гіркою на стіл з дерев’яною кришкою.

2.       Посередині зробити заглиблення, в яке налити холодну воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями.

3.       Замісити круте тісто, витримати його 20-30 хв.

4.       Потім готове тісто покласти на стіл, посипаний борошном.

5.       Розкачати шаром 1-1,5 мм завтовшки.

6.       Пересипані борошном шари тіста злегка підсушити на повітрі.

7.       Скласти у 3-4 шари і нарізати на смужки 35-45 мм завширшки, а потім упоперек соломкою 3-4 мм завширшки.

8.       Локшину розсипати на фанерні лотки шаром 1 см і висушувати при температурі 40-50˚ С.

9.       Використовують локшину домашню для приготування перших страв і гарнірів. 

 

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд –  домашня локшина.

Колір – білий.

Консистенція – тверда.

Смак і запах – сирого висушеного тіста.

 Технологічна карта

Найменування страви: Бабка з локшини з сиром

 Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1 порцію

Витрати сировини в г на 1 порцію

брутто

нетто

Макарони (локшина або вермішель)

-

72

 

 

 

 

 

Сировина відповідає вимогам діючих стандартів або технічних умов

Вода

160

160

Сир

101

100

Яйця

10

10

Цукор

10

10

Маргарин столовий

5

5

Сухарі

5

5

Сметана

5

5

Маса н/ф

-

350

Маса готової бабки

-

300

Масло вершкове

10

10

або маргарин

10

10

Чи сметана

30

30

Вихід

 

310 або 330

 

Технологія приготування:

1.              Підготувати макарони.

2.              Відварити не зливним способом.

3.              Охолодити до t 60С.

4.              Сир натерти.

5.              Додати сирі яйця, сіль, цукор.

6.              Все перемішати.

7.              Додати у макаронні вироби.

8.              Перемішати.

9.              Лист змастити жиром і посипати сухарями.

10.         Масу викласти на підготовлений лист шаром 3-4 см.

11.         Розрівняти поверхню.

12.         Збризнути жиром, сметаною.

13.         Запекти у жаровій шафі.

14.         Злегка охолодити.

15.         Розрізати на порції.

16.         Подавати з вершковим маслом або солодким соусом.

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – макаронні вироби з’єднані між собою.

Колір – золотистий.

Смак та запах – властиві макаронним виробам, без запаху затхлості.

 

 

 Найменування страви: СУП МОЛОЧНИЙ З МАКАРОННИМИ ВИРОБАМИ

 

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000г

Технологічні вимоги до якості сировини

брутто

нетто

Молоко

700

700

 

 

Сировина відповідає вимогам діючих стандартів  або технічних умов

Вода

220

220

Макарони, локшина домашня, вермішель, фігурні вироби

80

80

Масло вершкове

10

8

Цукор

10

6

Вихід

 

1000

 

 

Технологія приготування

1.                  Макаронні вироби варять до напівготовності (макарони – 10-15 хв., локшину 10–12 хв., вермішель 5-7 хв.).

2.                  Воду зливають.

3.                  Макарони кладуть у киплячу суміш молока та води і періодично помішують.

4.                  Варять до готовності, додаючи сіль, цукор.

5.                  Подаючи на стіл, наливають суп у тарілку, кладуть шматочок вершкового масла.

 

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – на поверхні масло, макаронні вироби зберегли форму.

Колір – білий.

Консистенція – середньої густоти.

Смак та запах – солодкуватий, слабкосолоний без присмаку і запаху підгорілого молока.

 

 

Домашнє завдання: сфотографувати послідовність приготування локшини-домашньої. Приготувати страву з локшини-домашньої. Фото надіслати мені сьогодні о 19 год.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу