Доброго дня, шановні учні. Тема нашого уроку: "Приготування прісного тіста та формування виробів з нього: вареників,  їх відпуск"











































 


Технологічна карта

Найменування страви: НАЧИНКА ВИШНЕВА

 

Найменування сировини

Брутто, г

Нетто, г

Вишні свіжі або консервовані

1550

1240

Цукор

150

150

Вихід

 

1000

 

Технологія приготування:

1.     Вишні перебрати.

2.     Промити.

3.     Видалити плодоніжки і кісточки.

4.     Пересипати цукром.

5.     Залишити на 3-4 год. в холодному місці.

6.     Відцідити сік, що виділився.

 

 

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – форма вишень збережена.

Консистенція – соковита, м'яка.

Колір - червоний.

Смак та запах – з ароматом вишень, в міру солодкий.


 

Технологічна карта

Найменування страви: НАЧИНКА З СИРУ

Найменування сировини

Брутто, г

Нетто, г

Сир

808

800

Яйця

100

100

Цукор

80

80

Вихід

 

1000

 

Технологія приготування:

 

1.     Сир протерти через сито.

2.     Додати яйця, цукор, підготовлені родзинки.

3.     Ретельно перемішати.

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – однорідна маса.

Консистенція –  м'яка.

Колір - білий.

Смак та запах – з ароматом начинки, в міру солодкий.


 

 

 

 

Технологічна карта

Найменування страви: ВАРЕНИКИ З СИРОМ

 


Найменування сировини

Брутто, г

Нетто, г

Тісто для вареників

 82

82

Начинка:

 103

103

Маса сирих вареників

 185

185

Маса варених вареників

 -

200

Масло вершкове

 -

25

Вихід

 -

225

 

Технологія приготування:

 1. Приготувати тісто.

2.     Зробити з тіста валик.

3.     Нарізати валик невеликими шматочками (масою 10-11 г).

4.     Розкачати кружальцями завтовшки 1,5-2 мм.

5.     Розмістити посередині начинку (12-13 г. на шт.).

6.     З'єднати краї.

7.     Защипнути, надаючи форму півмісяця.

8.     Воду довести до кипіння.

9.     Посолити.

10.  Скласти вареники у киплячу підсолену воду.

11.  Варити 5-7 хв. при слабкому кипінні.

12.  Подавати: на підігріту тарілку скласти вареники (7-8 шт. на порцію) і полити вершковим маслом.

 

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – правильна форма – півмісяця, краї добре защипані, поверхня гладенька без тріщин і розривів.

Консистенція – оболонки щільна, м'яка, начинки – соковита, м'яка.

Колір – оболонки – від світло-сірого до світло – кремового, начинки – відповідає начинці.

Смак та запах – відповідає виробу з прісного тіста з ароматом начинки.


 

Технологічна карта

Найменування страви: ВАРЕНИКИ З ВИШНЯМИ

 



Найменування сировини

Брутто, г

Нетто. г

Тісто для вареників

 82

82

Начинка

 103

103

Маса сирих вареників

 185

185

Маса варених вареників

 -

200

Цукор

 30

30

Або сметана

 

30

Або сироп

 

30

Вихід

 

230

 

Технологія приготування:

1. Приготувати тісто.

2.Зробити з тіста валик.

3.Нарізати валик невеликими шматочками (масою 10-11 г).

4.Розкачати кружальцями завтовшки 1,5-2 мм.

5.Розмістити посередині начинку (12-13 г. на шт.).

6.З'єднати краї.

7.Защипнути, надаючи форму півмісяця.

8. Воду довести до кипіння.

9.Посолити.

10.Скласти вареники у киплячу підсолену воду.

11.Варити 5-7 хв. при слабкому кипінні.

12.Подавати: на підігріту тарілку скласти вареники (7-8 шт. на порцію) і сметаною або сиропом.

 

Вимоги до якості:

 

Зовнішній вигляд – правильна форма – півмісяця, краї добре защипані, поверхня гладенька без тріщин і розривів.

Консистенція – оболонки щільна, м'яка, начинки – соковита, м'яка.

Колір – оболонки – від світло-сірого до світло–кремового, начинки – відповідає начинці.

Смак та запах – відповідає виробу з прісного тіста з ароматом начинки.


 

Технологічна карта

Найменування страви: ВАРЕНИКИ ШОКОЛАДНІ З СИРОМ




Найменування сировини

Брутто, г

Нетто. г

Тісто:

Борошно

 

 

600

 

 

600

Яйце

 40

40

Рослинна олія

 1 ст. л.

1 ст. л.

Гаряча вода

 150

150

Молоко

 100

100

Какао - 2 ст. л.

 2 ст. л.

2 ст. л.

Сіль

 

Начинка:

 

 

Сир - 250 г

250

250

Цукор

40

40

Ванільний цукор

2 ч. л.

2 ч. л.

Яйце

 40

40

 

 

 

 

Технологія приготування:

1.      Перед замісом тіста відкласти 2 ст. л. борошна.

 

2. Замішати тісто, розділити його навпіл, в одну половину вмішати какао, а в другу борошно (2 ст. л).


3. Приготовлене тісто накрити плівкою і залишити на 30 хв. 

4. Розкачати два пласти товщиною 2-3 мм. Шоколадний добре змастити водою. Накласти один шар на інший, внутрішній можна ще змочити водою.


5. Щільно згорнути тісто в рулет і покласти його під плівку на 5 хвилин. Рулет нарізати на тонкі пластини. 


6. Розкачати заготовки і сформувати вареники.                     

 

Вимоги до якості:

 

Зовнішній вигляд – правильна форма – півмісяця, краї добре защипані, поверхня гладенька без тріщин і розривів.

Консистенція – оболонки щільна, м'яка, начинка – соковита, м'яка.

Колір – оболонки – від світло-сірого до світло–кремового, начинки – відповідає начинці.

Смак та запах – відповідає виробу з прісного тіста з ароматом начинки.



Домашнє завдання: сфотогрфувати послідовність виконання завдання, сфотографуватися з готовою стравою. Фото надіслати мені на вайбер о 19 год.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу