Доброго ранку, шановні учні. Тема нашого уроку : "Приготування страв та гарнірів з круп"
Інструкційно-технологічна карта
Гречані тефтелі
Назва сировини |
Брутто, г |
Нетто, г |
Гречка |
100 |
100 |
Печериці |
500 |
500 |
Цибуля ріпчаста |
100 |
90 |
Крохмал |
30 |
30 |
Сметана |
200 |
200 |
Олія |
19 |
15 |
Борошно |
150 |
150 |
Сіль, перець |
За смаком |
За смаком |
Вихід |
- |
275 |
Технологія приготування
Гречку відварити в підсоленій воді.
Печериці помити, нарізати середнім кубиком, обсмажити,
охолодити.
Цибулю почистити, помити, нарізати мілким кубиком,
спасерувати, охолодити.
Гриби з цибулею з’єднати,
подрібнити в блендері, додати зварену гречку, крохмаль, сіль, перець.
Перемішати масу до однорідності.
Сформувати тефтелі вагою 45 г, запанірувати в борошні.
В глибоку форму
для запікання налити сметану, покласти тефтелі.
Поставити в жарову шафу на 25-39 хв., при температурі
200 градусів.
Інструкційно-технологічна карта
Запіканка рисова
Назва сировини |
Брутто, г |
Нетто, г |
Крупа рисова або манна |
45 |
45 |
Вода |
65 |
65 |
Молоко |
100 |
100 |
Цукор |
10 |
10 |
Яйця |
1/4 |
10 |
Родзинки |
10 |
10 |
Маргарин |
45 |
45 |
Сухарі пшеничні |
20 |
20 |
Сметана |
20 |
20 |
Технологія
приготування.
Готову в’язку кашу охолодити до 60-70º С, додати сирі яйця, підготовлені родзинки, маргарин і перемішати. Підготовлену масу викласти на змащений маргарином і посипаний сухарями лист і поверхню змастити яйцями зі сметаною і запекти в жаровій шафі, при температурі 180, 20 хв.
Правила подавання і зберігання.
Подають на десертній
мілкій тарілці, нарізавши на порції, поливають сметаною або солодким соусом.
Вимоги
до якості.
Зовнішній
вигляд – рум’яна кірочка золотистого кольору, без тріщин, на
розрізі видно родзинки.
Консистенція – пухка, соковита.
Смак запах – у міру солодкий; аромат запеченої каші з родзинками.
Зберігають до 2 години
Інструкційно-технологічна карта
Плов
Назва сировини |
Брутто, г |
Нетто, г |
Яловичина |
162 |
119 |
або свинина |
129 |
110 |
Рис |
67 |
67 |
Маргарин |
15 |
15 |
Цибуля ріпчаста |
18 |
15 |
Морква |
19 |
15 |
Томатне пюре |
15 |
15 |
Вода |
150 |
150 |
Вихід |
- |
300 |
Технологія приготування
М’ясо, нарізати
порційними шматками вагою 20 – 30 г, обсмажити з додаванням цибулі, моркви,
томатного пюре, посолити. Скласти у широкий з товстим дном посуд, залити
бульйоном або водою довести до кипіння, всипати перебраний і промитий рис, додати перець горошком,
лавровий лист і тушкувати. Накрити кришкою, коли рис вбере всю рідину поставити
у жарову шафу на 25-40 хв.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – страва викладена гіркою, прикрашено зеленню, шматки м’яса нарізані однакового розміру і форми, коричневого кольору, рис – розсипчастий
Смак – у міру солоний, з ароматом спецій, томатного пюре.
Запах – характерний для тушкованого м’яса і спецій.
Консистенція
– пухка, м’яка.
Зберігати не більше 2 годин.
Домашнє завдання: приготувати одну страву на вибір, сфотографуватися з стравою і нідаслати мені фото в особисте повідомлення сьогодні о 18:00 год.
Коментарі
Дописати коментар