Доброго ранку, шановні учні. Тема уроку: "Технологія приготування салатів, овочевих закусок. Холодних страв, закусок із сиру і яєць"

Домашнє завдання: пригоувати одну навибір холодну закуску.Сфотографуватися з  виконаним завданням та надіслати мені в особисте повідомлення. 



Інструкційно-технологічна карта

Яйця фаршировані рибною начинкою



Назва сировини

Брутто

Нетто

Яйця

80

80

Сардина в маслі

-

185

Майонез

70

70

Вихід

-

335

 

Технологія приготування

 Яйця, зварити  круто, охолодити, розрізати повздовж, видалити жовток, протерти його і з’єднати з подрібненою сардиною, додати майонез, перемішати.

Отриману масу покласти у білок , з нижньої частини білка зрізати невеликий шматочок так, щоб яйце було стійким.

Правила відпуску

 Подають на закусочній тарілці. Оформляють овочами і зеленню. Страву можна відпускати без овочів.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд: яйце зафаршироване, форма яйця збереглась.

Смак і запах характерний для продуктів, які входять до складу страви.

Колір фаршу – кремовий, яйця – білий.

Консистенція соковита, ніжна.

Інструкційно-технологічна карта

Яйця фаршировані оселедцем і цибулею



 

 

 

Назва сировини

Брутто

Нетто

Яйця

40

40

Оселедець

10

5

Цибуля ріпчаста або цибуля зелена

6

5

Горошок зелений консервований

38

25

Огірки свіжі

25

20

Майонез

10

10

Вихід

-

100

 

Технологія приготування

Яйце, зварене круто, розрізають повздовж, видаляють жовток, протирають його і з’єднують з м’якоттю оселедця і цибулею, пропущеними крізь м’ясорубку (оселедця попередньо вимочують). Отриману масу заправляють частиною майонезу, а потім кладуть у білок замість жовтка; з нижньої частини білка зрізують невеликий шматочок так, щоб яйце було стійким, і поливають майонезом, який залишивсь.

Правила відпуску

Подають на закусочній тарілці. Поряд з яйцем викладають овочі. Оформляють овочами і зеленню. Страву можна відпускати без овочів.

 Вимоги до якості

Зовнішній вигляд: яйце зафаршироване, полите майонезом, форма яйця збереглась.

Смак і запах характерний для продуктів, які входять до складу страви.

Колір фаршу – кремовий, яйця – білий.

Консистенція соковита, ніжна.

Інструкційно-технологічна карта



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кульки з сиру


Назва сировини

Брутто

Нетто

Сир твердий

54.3

50

Яйця

1/2

20

Часник

2.6

2

Майонез

-

30

Кріп

0,3

0,2

Вихід

 

100

Технологія приготування
Сир твердий зачищають, натирають на терці. Яйця обробляють, відварюють круто, дрібно нарізують. 
Часник чистять, січуть. Натертий сир з’єднують з вареними і нарізаними яйцями, січеним часником, заправляють соусом майонез і перемішують. Викладають на закусочну тарілку. Закуску прикрашають дрібно нарізаною зеленню і тертими жовтками.

Правила подавання

Подають закуску гостру на закусочній тарілці, прикрашають тертими жовтками і дрібно нарізаною зеленню . Температура подавання – 14 С.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - закуска викладена на закусочній тарілці, оформлена тертими жовтками, дрібно нарізаною зеленню.

Смак і запах - гострий, з присмаком сиру, часнику і майонезу.

Колір - жовтуватий .



 Інструкційно-технологічна карта

Томати фаршировані

 

Назва сировини

 

Кількість сировини

Брутто

Нетто

Томати

200

160

Сир твердий

71

70

Балик

40

40

Яйця

1 шт.

40

Майонез

20

20

Гриби мариновані

40

40

Вихід :

-

350

I. Підготовка сировини

Томати -  помити і обсушити За допомогою чайної ложки вийняти мякоть, посолити.

Яйця – помити, занурити на 5 хв. в 2%-й розчин хлорного вапна, ополоснути проточною холодною водою, відварити круто, охолодити, почистити, нарізати мілким кубиком.

Гриби - відкинути на друшлак, нарізати мілким кубиком.

Балик – нарізати мілким кубиком.

Сир твердий – зачистити, натерти на тертці .

II. Послідовність приготування

2.Балик, гриби, зєднати, додати майонез, перемішати.

3.Отриманою масою наповнити томати, зверху посипати тертим сиром.

Подача : на закусочній тарілці.

III. Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – томати зберегли форму, викладені на закусочну тарілку, оформлені зеленню.

Колір – властивий продуктам, що входять в дану страву.

Консистенція – томати пружні, стиглі, інгредієнти зберегли форму нарізки.

Смак і запах –  в міру солоний, продуктів, які входять до даної страви.

Термін зберігання – готують за попитом.

 

 

 

 

 

 

 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу