Доброго ранку, шановні учні. Тема уроку: "Технологія приготування салатів, овочевих закусок. Холодних страв, закусок із сиру і яєць"
Домашнє завдання: пригоувати одну навибір холодну закуску.Сфотографуватися з виконаним завданням та надіслати мені в особисте повідомлення.
Інструкційно-технологічна карта
Яйця
фаршировані рибною начинкою
Назва сировини |
Брутто |
Нетто |
Яйця |
80 |
80 |
Сардина
в маслі |
- |
185 |
Майонез |
70 |
70 |
Вихід |
- |
335 |
Технологія
приготування
Яйця,
зварити круто, охолодити, розрізати
повздовж, видалити жовток, протерти його і з’єднати з подрібненою сардиною,
додати майонез, перемішати.
Отриману масу покласти у білок , з нижньої частини
білка зрізати невеликий шматочок так, щоб яйце було стійким.
Правила
відпуску
Подають на
закусочній тарілці. Оформляють овочами і зеленню. Страву можна відпускати без
овочів.
Вимоги
до якості
Зовнішній
вигляд: яйце зафаршироване, форма яйця збереглась.
Смак
і запах характерний для продуктів, які входять до складу
страви.
Колір
фаршу
– кремовий, яйця – білий.
Консистенція соковита, ніжна.
Інструкційно-технологічна
карта
Яйця
фаршировані оселедцем і цибулею
Назва сировини |
Брутто |
Нетто |
Яйця |
40 |
40 |
Оселедець |
10 |
5 |
Цибуля
ріпчаста або цибуля зелена |
6 |
5 |
Горошок
зелений консервований |
38 |
25 |
Огірки
свіжі |
25 |
20 |
Майонез |
10 |
10 |
Вихід |
- |
100 |
Технологія
приготування
Яйце, зварене круто, розрізають повздовж, видаляють
жовток, протирають його і з’єднують з м’якоттю оселедця і цибулею, пропущеними
крізь м’ясорубку (оселедця попередньо вимочують). Отриману масу заправляють
частиною майонезу, а потім кладуть у білок замість жовтка; з нижньої частини
білка зрізують невеликий шматочок так, щоб яйце було стійким, і поливають
майонезом, який залишивсь.
Правила
відпуску
Подають на закусочній тарілці. Поряд з яйцем
викладають овочі. Оформляють овочами і зеленню. Страву можна відпускати без
овочів.
Вимоги до якості
Зовнішній
вигляд: яйце зафаршироване, полите майонезом, форма яйця
збереглась.
Смак
і запах характерний для продуктів, які входять до складу
страви.
Колір
фаршу – кремовий, яйця – білий.
Консистенція
соковита, ніжна.
Інструкційно-технологічна карта
|
Кульки з сиру
Технологія приготування Правила подавання
Подають закуску гостру на закусочній тарілці, прикрашають тертими жовтками і
дрібно нарізаною зеленню . Температура подавання – 14 С.
Інструкційно-технологічна карта Томати
фаршировані
I. Підготовка сировини Томати - помити і обсушити . За допомогою чайної
ложки
вийняти м’якоть,
посолити. Яйця – помити,
занурити на 5 хв. в 2%-й розчин хлорного вапна, ополоснути проточною холодною
водою, відварити круто, охолодити, почистити, нарізати мілким кубиком. Гриби -
відкинути на друшлак, нарізати мілким кубиком. Балик – нарізати
мілким кубиком. Сир твердий – зачистити, натерти на тертці . II. Послідовність
приготування 2.Балик,
гриби, з’єднати,
додати майонез, перемішати. 3.Отриманою
масою наповнити томати, зверху посипати тертим сиром. Подача : на
закусочній тарілці. III. Вимоги до
якості Зовнішній вигляд –
томати зберегли форму, викладені на закусочну тарілку, оформлені зеленню. Колір –
властивий продуктам, що входять в дану страву. Консистенція –
томати пружні, стиглі, інгредієнти зберегли форму нарізки. Смак і запах – в міру солоний, продуктів, які входять до
даної страви. Термін зберігання – готують за попитом.
|
Коментарі
Дописати коментар