Добрий день, шановні учні. Тема уроку: "Технологія приготування холодних страв і закусок з м'яса"
Домашнє завдання : приготувати навибір одну страву, сфотографуватися з нею та надіслати мені в особисте повідомлення.
Інструкційно-технологічна
карта
Назва продуктів |
Брутто |
Нетто |
Печінка
куряча |
372 |
309/210 |
Масло
вершкове |
24 |
24 |
Шпик |
31.2 |
31 |
Цибуля
ріпчаста |
36 |
30/15 |
Морква |
27 |
21/15 |
Молоко |
15 |
15 |
Вихід |
- |
300 |
Технологія
приготування
Цибулю, моркву нарізати мілким кубиком, спасерувати зі шпиком до напівготовності, додати нарізану печінку, спеції, все обсмажити і
пропустити крізь м’ясорубку з дрібною решіткою, додати розм’якшене вершкове
масла, молоко або бульйон, сіль, перець і ретельно вимішати. Формують у вигляді
батона нрізають на порції, або висаджують за допомогою кондитерського мішка з
фігурною насадкою на крекер. Оформляють зеленню.
Правила
відпуску Відпускають на закусочній тарілці або блюді.
Вимоги
до якості
Зовнішній
вигляд - паштет сформований у вигляді батона, оформлений
зеленню.
Смак
- в міру солоний, з присмаком печінки.
Запах - з ароматом овочів. Колір - коричневий.
Консистенція
-
однорідна, без грудочок.
https://youtu.be/klnVsl3fAdY
Інструкційно-технологічна
карта
Рулет
сирний з курячим філе
Назва сировини |
Брутто |
Нетто |
Сир твердий |
300 |
300 |
Яйця |
120 |
120 |
Куряче філе |
530 |
500 |
Цибуля
ріпчаста |
45 |
40 |
Олія |
20 |
20 |
Сметана |
75 |
75 |
Кріп |
25 |
20 |
Технологія приготування
Натерти на тертці сир і викласти в глибоку
тарілку, додати сметану . Окремо збити
яйця і влити їх до сиру, додати сіль, перемішати.
Деко застелити пергаментом для випічки.
Розрівняти тонким шаром сирну масу і відправити в розігріту духовку на 7-10 хв.
Куряче філе
помити, зачистити, нарізати на порційні шматки, пропустити крізь м'ясорубку,
посолити і поперчити за смаком. Цибулю
нарізати мілким кубиком, спасерувати. Зелень вимити, дрібно нарізати і додати в
фарш. Все добре перемішати. Коли сирний корж підрум'яниться, деко можна дістати
з духовки.
Швидко
розподілити тонким шаром фарш і акуратно згорнути рулет.
Поставити
рулет в духовку, приблизно на 20 хв. Готовий рулет охолодити, нарізати на порційні шматки.
https://youtu.be/GyiPEZnuiGo
|
Коментарі
Дописати коментар