Добрий день, шановні учні. Тема уроку: "Технологія приготування холодних страв і закусок з м'яса" 

Домашнє завдання : приготувати навибір одну страву, сфотографуватися з нею та надіслати мені в особисте повідомлення.


Інструкційно-технологічна карта


                                                                  Паштет з печінки


Назва продуктів

Брутто

Нетто

Печінка куряча

372

309/210

Масло вершкове

24

24

Шпик

31.2

31

Цибуля ріпчаста

36

30/15

Морква

27

21/15

Молоко

15

15

Вихід

-

300

Технологія приготування

Цибулю, моркву нарізати мілким кубиком, спасерувати  зі шпиком до напівготовності, додати  нарізану печінку, спеції, все обсмажити і пропустити крізь м’ясорубку з дрібною решіткою, додати розм’якшене вершкове масла, молоко або бульйон, сіль, перець і ретельно вимішати. Формують у вигляді батона нрізають на порції, або висаджують за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою на крекер. Оформляють зеленню.

Правила відпуску Відпускають на закусочній тарілці або блюді.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - паштет сформований у вигляді батона, оформлений зеленню.

Смак - в міру солоний, з присмаком печінки.

 Запах - з ароматом овочів. Колір - коричневий.

Консистенція - однорідна, без грудочок.

https://youtu.be/klnVsl3fAdY

Інструкційно-технологічна карта

Рулет сирний з курячим філе


Назва сировини

Брутто

Нетто

Сир твердий

300

300

Яйця

120

120

Куряче філе

530

500

Цибуля ріпчаста

45

40

Олія

20

20

Сметана

75

75

Кріп

25

20

 

 

Технологія приготування

 

 Натерти на тертці сир і викласти в глибоку тарілку, додати  сметану . Окремо збити яйця і влити їх до сиру, додати сіль, перемішати.

 Деко застелити пергаментом для випічки. Розрівняти тонким шаром сирну масу і відправити в розігріту духовку  на 7-10 хв.

Куряче філе помити, зачистити, нарізати на порційні шматки, пропустити крізь м'ясорубку, посолити і поперчити за смаком.  Цибулю нарізати мілким кубиком, спасерувати. Зелень вимити, дрібно нарізати і додати в фарш. Все добре перемішати. Коли сирний корж підрум'яниться, деко можна дістати з духовки.

Швидко розподілити тонким шаром фарш і акуратно згорнути рулет.

Поставити рулет в духовку, приблизно на 20 хв. Готовий рулет охолодити,  нарізати  на порційні шматки.

https://youtu.be/GyiPEZnuiGo

 

 

 

 

 

 

 




















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу