Добрий день, шановні учні. Тема уроку: "Технологія приготування солодких страв "

Домашнє задання: приготувати навибір одну страву, сфотографуватися з нею та надіслати мені в особисте повідомлення.

Інструкційно-технологічна карта

Яблука в тісті кляр


Назва сировини

Брутто

Нетто

Яблука

100

70

Цукор

30

30

Яйця 

60

55

Молоко

20

20

Сметана

5

5

Борошно

20

20

Цукор

3

3

Сіль

0,2

0,2

Олія

10

10

Маса смажених яблук

-

130

Цукрова пудра

10

10

Вихід:

-

130/10

 

Технологія приготування

З яблук зняти шкірочку, видалити насіннєве гніздо, нарізати

кружальцями 0,5 см завтовшки, посипати цукром. Занурити у тісто кляр,

обсмажити у фритюрі до золотистої шкірочки.

Тісто кляр: а)просіяти борошно; б)розвести теплим молоком або водою (20-30°С), в)розмішати до однорідної консистенції; г) додати трохи олії, жовтки яєць, сіль, перемішати; ґ) залишити на 20 хв., тісто накрити; д)перед смаженням у тісто додати збиті білки і перемішати.

Правила відпуску

Яблука подають на десертній, посипають цукровою пудрою.

Вимоги до якості

Смак яблук - кисло-солодкий, тіста - солодкуватий. Колір - на поверхні

золотистий, в середині білий.

Консистенція яблук - ніжна, шкірочка хрустка.

https://youtu.be/a6oWFNqY8Pw

                                   Інструкційно -технологічна карта

Пташине молоко

Назва сировини

Брутто

Нетто

Вершки 30%

200

200

Молоко

50

50

Цукор

50

50

Ванільний цукор

5

5

Желатин

10

10

Вода

60

60

Какао

25

25

Вихід

 

310

Технологія приготування

Вершки, молоко довести до кипіння, додати цукор, ванільний цукор, перемішати, додати желатин попередньо замочений у кипяченій воді, перемішати до повного розчинення

 желатину, охолодити. В частину суміші додати просіяне какао-порошок, перемішати. В креманку викласти білу суміш, поставити у холодильник на 1 год, потім залити зверху шар шоколадної суміші. Поставити у холодильник.

Вимоги до якості

Желе драглеподібної однорідної консистенції, добре виражений смак і запах молочних продуктів.

Не допускається слабка консистенція, наявність грудочок

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу